Big Book of Engineering Challenges Professional Development Workshop

Product Code: bigbookwksp
Availability: 20
Include a Book for Each Participant?: *



Please Acknowledge: *


$1,995.00
Qty:  

Prosthetic Hand Sale

50 Student Blast Pack was $139.95 - NOW 99.95

30 Student Blast Pack was $99.95 - Now $69.95

 

 

Hold The Big Book of Engineering Challenges Professional Development Workshop at Your Location

Cathi Cox-BoniolBring The Big Book of Engineering Challenges Professional Development Workshop, facilitated by co-author Cathi Cox-Boniol, to your location. Cox-Boniol is currently the ACHIEVE Coordinator for Lincoln Parish Schools where she founded New Tech @ Ruston, a 21st Century teaching and learning program, while developing a robust menu of STEM (science, technology, engineering, mathematics) opportunities for students and educators. An early proponent of science education reform, Cox-Boniol is also a highly successful presenter of workshops and seminars that focus on engaging reform methodologies and strategies, alternative assessment, school-to-work, and standards-based education. Cox-Boniol has won numerous awards and honors including the Presidential Award for Excellence in Science Teaching and the Radioshack/Tandy Technology Scholars Outstanding Teacher Award.  Named among Delta Style Magazine’s “Sweet Sixteen” Most Influential Women, she was most recently tapped as Louisianian of the Year by Louisiana Life for her role as an education activist and STEM advocate.

Audience: The Big Book of Engineering Challenges Professional Development Workshop is for elementary, middle and high school teachers and educators.

Max Audience: 26 participants

 

Typical Agenda

8:30           Finding Our Focus

                           Welcome with Fabulous Prizes! (5 minutes)

                           No Time to Lose! (15 minutes)

                           Assessing the Need for Teaching Engineering (25 minutes)

9:15           Three’s a Charm (45 minutes)

10:00          Break (15 minutes)

10:15          Engineering Careers Carousel (15 minutes)

10:30          Having a Ball (45 minutes)

11:15           It’s a Strike (45 minutes)

12:00           Lunch (30 minutes)

12:30          Engineering Candy Bar Relay (15 minutes)

12:45          3…2…1…Flight Design! (45 minutes)

1:30           Break (15 minutes)

1:45           Unzipping a Zip Line (60 minutes)

2:45           What’s the Big Idea? (30 minutes)

3:15           Distribute Books/Materials, Questions, Wrap-Up (15 minutes)

3:30           Dismiss

 

Host Organization Responsibilities

As the host, you are responsible for providing the workshop location, marketing, inviting and registering educators, and providing morning snacks and lunch.

 

Price

$1995 + travel expenses to and from Ruston, Louisiana.
 

Questions? Contact us!

More Information About The Big Book of Engineering Challenges.

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below: